MANDLOVÝ OLEJ  INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Obsahuje mnoho vitamínů (A,E,F), minerálů, stopových prvků a nenasycených mastných kyselin. Mandlový olej je žluté až temně žluté barvy. Získává lisováním semen rostliny Mandloň obecná (Amygdalus communis L.).

Díky svým vlastnostem zajišťuje luxus a komfort pokožce celého těla. Je jedním z nejcennějších rostlinných olejů, velmi jemný a snadno vstřebatelný. Je vhodný pro citlivou a problémovou pokožku, ke zmírnění potíží při výskytu ekzémů, lupenky a akné. Často ho využívají lidé, kteří mají problémy se suchou až velmi suchou kůží a s problémy s odlupováním kůže, protože mandlový olej má silné uklidňující a regenerační účinky na pokožku. Navrací jí elasticitu, hydratuje ji a zabraňuje vzniku strií. Zklidňuje podráždění a svědění pokožky a nevyvolává alergické reakce. Má uklidňující, regenerační a hydratační účinky. Je jedním z nejlepších stimulátorů růstu vlasů.

Je dobře snášenlivý a proto je vhodný pro všechny typy pleti.

Mandlový olej obsahuje:
nenasycené mastné kyseliny: kyselina olejová 66,3 – 72,4%, linolová 18,4 – 22,3% a palmitová 5,7 – 7,9%
aminokyseliny: kyselina glutamová, kyselina asparagová a arginin
vitaminy – A, E a vitaminy skupiny B

Mandlový olej najdete v těchto mýdlech:

Aktivní uhlí, Bahno z Mrtvého moře, Skořice, Káva

 

AVOKÁDOVÝ OLEJ  INCI: Persea Gratissima Oil

Avokádový olej se získává lisováním plodů rostliny Hruškovec přelahodný (Persea americana Mill., Persea gratissima). Olej se získává z dužiny plodu avokáda, většinou lisováním za studena.

Uvádí se, že má přirozený ochranný UV faktor 3-4 – chrání tak pokožku celého těla před silným slunečným zářením.

Avokádový olej je žluto-zelené barvy a je bohatý na minerály (draslík, měď, magnezium, fosfor), vitamíny C, E, K, H, B, proteiny a také obsahuje vysoké množství nenasycených mastných kyselin a hodnotných tuků (kyselinu olejovou, palmitovou a linolovou). Účinně pomáhá problematické pleti, zmírňuje projevy akné, lupenky a různých druhů ekzémů. Podporuje obnovu buněk, zabraňuje tvorbě vrásek, navrací elasticitu. Je výrazně vyživující, činí pleť hladkou a hedvábnou.

Avokádový olej obsahuje:
kyselina olejová (omega-9) 43,7%, kyselina linolová (omega-6) 22,5%, kyselina palmitová 20,3%
Vitamíny – B1 – thiamin, B3 – niacin, B5 – kyselina pantothenová, B6 – pyridoxin, C, E, K
Minerály – draslík, měď, fosfor, hořčík, magnezium, selen, sodík, vápník, zinek, železo
Beta-Sitosterol – přírodní antioxidant

Mýdlo s avokádovým olejem  je jemné s krémovou pěnou.

Avokádový olej najdete v těchto mýdlech:

Kakao, Dětské, Levandule, Bahno z Mrtvého moře, Chlorella+chia

 

KOKOSOVÝ TUK  INCI: Cocos Lucifera Oil

Kokosový tuk se získává lisováním zralých plodů rostliny Kokosová palma (Cocos nucifera). Kokosový olej je jedním z nejlepších olejů, který účinně brání dehydrataci pokožky, zvláční ji, zklidní a  také ochrání před vnějšími vlivy. Je vhodný na suchou pokožku a na uklidnění jemné a citlivé pleti. Je termo a oxidačně stabilní.

Kokosový tuk obsahuje:
nasycené mastné kyseliny – kyselina laurová 44-52%, kyselina myristová 13-19%, kyselina palmitová 8-11%, kyselina kaprylová  5-9%, kyselina kaprinová 6-10%, kyselina stearová 1-3%, kapronová 1%
nenasycené mastné kyseliny – kyselina olejová 7%, kyselina linolová 2%
stopové prvky – hořčík, vápník, draslík, sodík, měď, železo, fosfor

Kokosový tuk tvoří základ všech našich mýdel.

OLIVOVÝ OLEJ  INCI: Olea Europaea Oil

Olivový olej se získává lisováním zralých plodů rostliny Olivovník evropský (Olea europaea). Olivový olej je sytě žlutý až žlutozelený, obsahuje mononenasycené mastné kyseliny a vitamin E.

Jeho účinky jsou hydratační, regenerační, zvláčňující. Je vhodný pro suchou a citlivou pokožku i k péči o pokožku dětskou. Nebrání pokožce v jejích přirozených funkcích (pocení, produkce kožního mazu a odlupování odumřelé kůže) a přitom rozvíjí i své vlastní účinky. Proniká hluboko do kůže a váže na sebe vodu. Vypíná pleť, vyhlazuje vrásky a zpomaluje stárnutí kůže.

Olivový olej obsahuje:
kyselina olejová – 74%, kyselina palmitová -11,5%, kyselina linolová – 9%
vitamíny – K, A, E, D

Olivový olej je obsažen ve všech našich mýdlech.

 

PALMOVÝ TUK  INCI: Elaeis Guineensis Oil

Zpevňuje mýdla a má dobrou čistící schopnost a také podporuje dobrou kondici vlasů. Obsahuje velmi cenné tokotrienoly ( silný antioxidant), které patří do skupiny vitamínu E.

Palmový tuk, pochází z ekologických zdrojů. Výrobce splňuje certifikace trvale udržitelného rozvoje a ochrany životního prostředí RSPO. Certifikát RSPO znamená, že výrobci palmového tuku nesmí zatěžovat nebo ohrožovat místní faunu a flóru. Hlavním kritériem je, že nesmí kácet ani vypalovat pralesy, ohrožovat oblasti se vzácným a bohatým ekosystémem a při samotném pěstování nesmí používat pesticidy. RSPO také podporuje firmy, které nabízejí svým zaměstnancům férové platy a zvyšují tak jejich životní úroveň.

Palmový tuk nejdete v těchto mýdlech:

Levandule, Chlorella+chia, Aktivní uhlí, Bahno z mrtvého moře, Červený jíl, Skořice, Oves+kozí mléko, Kokos, Modrozelený jíl a měsíček

 

RÝŽOVÝ OLEJ  INCI:  Rice Bran Oil

Obsahuje vitamín E, gama oryzanol a skvalen ( přírodní antioxidanty). Zpomaluje proces stárnutí a je nezbytným nástrojem v boji proti volným radikálům. Má hydratační a zvláčňující účinky, napomáhá regeneraci pokožky, zvyšuje její pružnost a pevnost. Je hypoalergenní – vhodný i pro dětskou pokožku, má také hojivé účinky. Má velmi podobné složení jako avokádový olej.

Více si o něm můžete přečíst v „Povídání“

Rýžový olej je obsažen v těchto mýdlech:

Kakao, Dětské, Kokos, Růžový jíl a Káva

 

BAMBUCKÉ MÁSLO  INCI: Butyrospermum Parkii/Shea Butter

Získává se ze semen stromu Máslovníku afrického (Vitellaria paradoxa, syn. Butyrospermum parkii), který roste především v subsaharské části Afriky. Bambucké máslo je to nejlepší, co můžete svojí pleti poskytnout.

Má vysoký podíl nezmýlitelných látek (až 11%) tj. nejvyšší obsah ze všech rostlinných tuků (tzn., že zůstane v nezměněné podobě v hotovém mýdle). Obsahuje velké množství nenasycených mastných kyselin, vitamínů (A,E,F) a minerálů. Je vhodné pro všechny typy pleti v péči o pokožku celého těla. Dokonale hydratuje a regeneruje pokožku a chrání ji před nepříznivými vnějšími vlivy prostředí (mráz, vítr, slunce). Pomáhá mírnit projevy různých kožních onemocnění. Poskytuje vysoký hydratační účinek, udržuje pokožku svěží a mladou, pružnou a jemnou. Má antibakteriální a protizánětlivé účinky na pokožku.

Podporuje přirozenou obranyschopnost kůže a ochraňuje jí před škodlivými vlivy životního prostředí.

Bambucké máslo obsahuje:
kyselina olejová 45-50%, kyselina stearová 30-41%, kyselina palmitová 5-9%, kyselina linolová 5%
vitaminy – A, D, E a F

Bambucké máslo najdete v těchto mýdlech:

Červený jíl, Oves+kozí mléko, Dětské, Růže, Kokos, Modrozelený jíl,  Měsíček a Růžový jíl

KAKAOVÉ MÁSLO  INCI: Theobroma Macao Seed Butter

Kakaové máslo se získává lisováním rozdrcených pražených semen rostliny Kakaovník pravý.

Kakaové máslo je tuhý nažloutlý rostlinný tuk, který má krásnou čokoládovou vůni. Je to  tuhý tuk s bodem tání 31 – 35 °C, tudíž na pokožce taje a zanechává na ní jemný film, který jí chrání před vnějšími vlivy a vysycháním

Obsahuje množství antioxidantů a je mimořádně bohaté na vitamín E. Má antioxidační vlastnosti, které brání předčasnému stárnutí pokožky. Omlazuje pokožku a podporuje její elasticitu. Má vynikající regenerační schopnosti, proto je vhodný i na problémovou pokožku.

 Zvlhčuje, zjemňuje a zvláčňuje pleť, dodává jí elasticitu, má antioxidační účinky. Je vhodné pro všechny typy pleti, zvláště pak pro suchou a zralou pleť.

Kakaové máslo obsahuje:
kyselina olejová 30-40%, kyselina palmitová 24-29%, kyselina stearová 34-36%

Kakaové máslo je velmi stabilní, protože obsahuje antioxidanty zabraňující žluknutí. Je možno jej uchovávat i několik let bez výrazné změny struktury.

Kakaové máslo najdete v těchto mýdlech a obsahují jej také naše deodoranty a vosky na ruce:

Aktivní uhlí, Skořice, Kakao, Dětské Růže, Růžový jíl a Káva

Přírodní deodorant Levandule, Lemongrass, Geranium+Patchouli a Neutral

Přirodní vosk na ruce Levandule, Šalvěj, Pomeranč a Natural

Ve všech těchto produktech je podíl kakaového másla.

SLUNEČNICOVÝ OLEJ  INCI: Helianthus Sunflower Seed Oil

Slunečnicový olej je získávaný lisováním semen rostliny Slunečnice roční (Helianthus annuus).

Je světle žlutý používaný jako zvláčňující složka v kosmetických přípravcích. Kromě velkého podílu nenasycených mastných kyselin obsahuje též vitamín E, díky němuž přirozeně chrání buněčné membrány před volnými radikály. Má výrazné zvláčňující a regenerační vlastnosti a udržuje pokožku svěží a vitální.

Slunečnicový olej obsahuje:
kyselina linolová 48-74%, kyselina olejová 14-40%, kyselina palmitová 4-9%, kyselina stearová 1-7%
obsahuje také: lecitin, tokoferoly (vitamin E) a karotenoidy

Slunečnicový olej obsahují tato mýdla:

Červený jíl, Růže, Modrozelený jíl a Měsíček

 

RICÍNOVÝ OLEJ  LZS  INCI: Ricinus Communis Seed Oil

Má posilující účinky na pokožku celého těla a také na vlasy. Obsahuje vitamín E, který podporuje elasticitu pokožky. Pokožku aktivně regeneruje, hojí a zároveň vyživuje do hloubky. Je vhodný pro suchou a namáhanou pleť. Eliminuje výskyt ekzémů a jiných kožních problémů.

Ricínový olej najdete v těchto mýdlech:

Levandule, Růže

 

SAFLOROVÝ OLEJ LZS  INCI: Carthamus Tinctorius Seed Oil

Saflorový olej se získává lisováním semen rostliny Světlice barvířské (Carthamus tinctorius L.).

Má výborné zvláčňující a hydratační vlastnosti. Dobře se vstřebává a dává pokožce jemný a hladký vzhled. Vyhlazuje, urychluje hojení suché, šupinaté a svědivé kůže. Je vhodný na problematickou pleť.

Oproti slunečnicovému oleji obsahuje více kyseliny linolové (až 80 %). Má výborné zvláčňující a hydratační vlastnosti. Zabraňuje vysychání a odlupování kůže. Hydratuje pokožku a navrací jí elasticitu. Suchým a lámavým vlasům dodá hebkost, jemnost a navrátí přirozený lesk.

Saflorový olej obsahuje:

kyselina linolová

vitaminy A, D, K a zejména vitamin E

Saflorový olej najdete v těchto mýdlech:

Bahno z mrtvého moře, Dětské

 

MAKOVÝ OLEJ LZS  INCI: Papaver Somniferum Seed Oil

Makový olej se získává ze semen máku setého (Papaver somniferum). Semena máku obsahují    45-50% oleje. Obsahuje velké množství vitamínu E, minerály (vápník, hořčík, železo) a nenasycené mastné kyseliny. Má jemnou makovou vůni.

Má schopnost uzamknout v pokožce vlhkost, účinně regeneruje, urychluje hojení popraskané a šupinaté pokožky. Poradí si i s ekzémem a zánětem (má vysoký podíl hořčíku a vápníku), má protizánětlivé účinky.

Je vhodný pro suchou, citlivou i dětskou pokožku.

Makový olej najdete v balzámech na rty:

Balzám Natural, Levandule a Lemongrass

 

OLEJ Z PŠENIČNÝCH KLÍČKŮ LZS  INCI: Triticum Vulgare germ oil

Olej lisovaný z pšeničných klíčků má celou řadu složek blahodárných na organismus

Má vysoký obsah vitamínů E, A, B a D, tokoferoly, koenzym Q10, vápník, fosfor, železo a další stopové prvky. Má silné protizánětlivé a antioxidační účinky. Je vhodný pro suchou a zralou pleť, kterou regeneruje, změkčuje  a udržuje ji mladistvou a elastickou. Olej je velmi dobře snášený, podporuje hojení drobných oděrek nebo prasklinek.

Olej z pšeničných klíčků obsahuje:

kyselina linolová 62%

kyselina palmitová 16%

kyselina olejová 14%

Olej z pšeničných klíčků najdete ho v našich balzámech na rty:

Výživný balzám Natural, Skořice a Pomeranč

 

 

 

0