Použité oleje

Použité oleje
By září 10, 2019 0 Comment

Použité oleje

Snažíme se při výrobě používat pouze kvalitní přírodní oleje a másla od prověřených dodavatelů, v tomto příspěvku můžete získat informace o jednotlivých olejích a máslech a také v kterých našich produktech je najdete.

 

Avokádový olej, INCI: Persea Gratissima Oil
Avokádový olej se získává lisováním plodů rostliny Hruškovec přelahodný (Persea americana Mill., Persea gratissima). Olej se získává z dužiny plodu avokáda, většinou lisováním za studena.
Uvádí se, že má přirozený ochranný UV faktor 3-4 - chrání tak pokožku celého těla před silným slunečným zářením.
Avokádový olej je žluto-zelené barvy a je bohatý na minerály (draslík, měď, magnezium, fosfor), vitamíny C, E, K, H, B, proteiny a také obsahuje vysoké množství nenasycených mastných kyselin a hodnotných tuků (kyselinu olejovou, palmitovou a linolovou). Účinně pomáhá problematické pleti, zmírňuje projevy akné, lupenky a různých druhů ekzémů. Podporuje obnovu buněk, zabraňuje tvorbě vrásek, navrací elasticitu. Je výrazně vyživující, činí pleť hladkou a hedvábnou.
Avokádový olej obsahuje:
kyselina olejová (omega-9) 43,7%, kyselina linolová (omega-6) 22,5%, kyselina palmitová 20,3%
Vitamíny – B1 - thiamin, B3 - niacin, B5 - kyselina pantothenová, B6 - pyridoxin, C, E, K
Minerály – draslík, měď, fosfor, hořčík, magnezium, selen, sodík, vápník, zinek, železo
Beta-Sitosterol – přírodní antioxidant
Mýdlo s avokádovým olejem je jemné s krémovou pěnou.
Avokádový olej najdete v těchto přírodních mýdlech:
Kakao, Dětské, Levandule, Bahno z Mrtvého moře, Chlorella+chia

 


 

BAMBUCKÉ MÁSLO, INCI: Butyrospermum Parkii/Shea Butter
Získává se ze semen stromu Máslovníku afrického (Vitellaria paradoxa, syn. Butyrospermum parkii), který roste především v subsaharské části Afriky. Bambucké máslo je to nejlepší, co můžete svojí pleti poskytnout.
Má vysoký podíl nezmýlitelných látek (až 11%) tj. nejvyšší obsah ze všech rostlinných tuků (tzn., že zůstane v nezměněné podobě v hotovém mýdle). Obsahuje velké množství nenasycených mastných kyselin, vitamínů (A,E,F) a minerálů. Je vhodné pro všechny typy pleti v péči o pokožku celého těla. Dokonale hydratuje a regeneruje pokožku a chrání ji před nepříznivými vnějšími vlivy prostředí (mráz, vítr, slunce). Pomáhá mírnit projevy různých kožních onemocnění. Poskytuje vysoký hydratační účinek, udržuje pokožku svěží a mladou, pružnou a jemnou. Má antibakteriální a protizánětlivé účinky na pokožku.
Podporuje přirozenou obranyschopnost kůže a ochraňuje jí před škodlivými vlivy životního prostředí.
Bambucké máslo obsahuje:
kyselina olejová 45-50%, kyselina stearová 30-41%, kyselina palmitová 5-9%, kyselina linolová 5%
vitaminy - A, D, E a F
Bambucké máslo najdete v těchto přírodních mýdlech:
Červený jíl, Oves+kozí mléko, Dětské, Růže, Kokos, Modrozelený jíl, Měsíček a Růžový jíl

 


 

KAKAOVÉ MÁSLO, INCI: Theobroma Macao Seed Butter
Kakaové máslo se získává lisováním rozdrcených pražených semen rostliny Kakaovník pravý.
Kakaové máslo je tuhý nažloutlý rostlinný tuk, který má krásnou čokoládovou vůni. Je to tuhý tuk s bodem tání 31 - 35 °C, tudíž na pokožce taje a zanechává na ní jemný film, který jí chrání před vnějšími vlivy a vysycháním
Obsahuje množství antioxidantů a je mimořádně bohaté na vitamín E. Má antioxidační vlastnosti, které brání předčasnému stárnutí pokožky. Omlazuje pokožku a podporuje její elasticitu. Má vynikající regenerační schopnosti, proto je vhodný i na problémovou pokožku.
Zvlhčuje, zjemňuje a zvláčňuje pleť, dodává jí elasticitu, má antioxidační účinky. Je vhodné pro všechny typy pleti, zvláště pak pro suchou a zralou pleť.
Kakaové máslo obsahuje:
kyselina olejová 30-40%, kyselina palmitová 24-29%, kyselina stearová 34-36%
Kakaové máslo je velmi stabilní, protože obsahuje antioxidanty zabraňující žluknutí. Je možno jej uchovávat i několik let bez výrazné změny struktury.
Kakaové máslo najdete v těchto přírodních mýdlech a obsahují jej také naše deodoranty a vosky na ruce:
Aktivní uhlí, Skořice, Kakao, Dětské Růže, Růžový jíl a Káva
Přírodní deodorant Levandule, Lemongrass, Geranium+Patchouli a Neutral
Přirodní vosk na ruce Levandule, Šalvěj, Pomeranč a Natural
Ve všech těchto produktech je podíl kakaového másla.

 


KOKOSOVÝ TUK, INCI: Cocos Lucifera Oil
Kokosový tuk se získává lisováním zralých plodů rostliny Kokosová palma (Cocos nucifera). Kokosový olej je jedním z nejlepších olejů, který účinně brání dehydrataci pokožky, zvláční ji, zklidní a také ochrání před vnějšími vlivy. Je vhodný na suchou pokožku a na uklidnění jemné a citlivé pleti. Je termo a oxidačně stabilní.
Kokosový tuk obsahuje:
nasycené mastné kyseliny – kyselina laurová 44-52%, kyselina myristová 13-19%, kyselina palmitová 8-11%, kyselina kaprylová 5-9%, kyselina kaprinová 6-10%, kyselina stearová 1-3%, kapronová 1%
nenasycené mastné kyseliny – kyselina olejová 7%, kyselina linolová 2%
stopové prvky - hořčík, vápník, draslík, sodík, měď, železo, fosfor
Kokosový tuk tvoří základ všech našich mýdel.

 


 

MANDLOVÝ OLEJ, INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil
Obsahuje mnoho vitamínů (A,E,F), minerálů, stopových prvků a nenasycených mastných kyselin. Mandlový olej je žluté až temně žluté barvy. Získává lisováním semen rostliny Mandloň obecná (Amygdalus communis L.).
Díky svým vlastnostem zajišťuje luxus a komfort pokožce celého těla. Je jedním z nejcennějších rostlinných olejů, velmi jemný a snadno vstřebatelný. Je vhodný pro citlivou a problémovou pokožku, ke zmírnění potíží při výskytu ekzémů, lupenky a akné. Často ho využívají lidé, kteří mají problémy se suchou až velmi suchou kůží a s problémy s odlupováním kůže, protože mandlový olej má silné uklidňující a regenerační účinky na pokožku. Navrací jí elasticitu, hydratuje ji a zabraňuje vzniku strií. Zklidňuje podráždění a svědění pokožky a nevyvolává alergické reakce. Má uklidňující, regenerační a hydratační účinky. Je jedním z nejlepších stimulátorů růstu vlasů.
Je dobře snášenlivý a proto je vhodný pro všechny typy pleti.
Mandlový olej obsahuje:
nenasycené mastné kyseliny: kyselina olejová 66,3 - 72,4%, linolová 18,4 - 22,3% a palmitová 5,7 - 7,9%
aminokyseliny: kyselina glutamová, kyselina asparagová a arginin
vitaminy - A, E a vitaminy skupiny B
Mandlový olej najdete v těchto přírodních mýdlech:
Aktivní uhlí, Bahno z Mrtvého moře, Skořice, Káva

Obsahují ho i přírodní deodoranty a přírodní vosky na ruce

 


 

MAKOVÝ OLEJ LZS, INCI: Papaver Somniferum Seed Oil
Makový olej se získává ze semen máku setého (Papaver somniferum). Semena máku obsahují 45-50% oleje. Obsahuje velké množství vitamínu E, minerály (vápník, hořčík, železo) a nenasycené mastné kyseliny. Má jemnou makovou vůni.
Má schopnost uzamknout v pokožce vlhkost, účinně regeneruje, urychluje hojení popraskané a šupinaté pokožky. Poradí si i s ekzémem a zánětem (má vysoký podíl hořčíku a vápníku), má protizánětlivé účinky.
Je vhodný pro suchou, citlivou i dětskou pokožku.
Makový olej najdete v balzámech na rty:
Balzám Natural, Levandule a Lemongrass

 


 

OLEJ Z PŠENIČNÝCH KLÍČKŮ LZS, INCI: Triticum Vulgare germ oil
Olej lisovaný z pšeničných klíčků má celou řadu složek blahodárných na organismus
Má vysoký obsah vitamínů E, A, B a D, tokoferoly, koenzym Q10, vápník, fosfor, železo a další stopové prvky. Má silné protizánětlivé a antioxidační účinky. Je vhodný pro suchou a zralou pleť, kterou regeneruje, změkčuje a udržuje ji mladistvou a elastickou. Olej je velmi dobře snášený, podporuje hojení drobných oděrek nebo prasklinek.
Olej z pšeničných klíčků obsahuje:
kyselina linolová 62%
kyselina palmitová 16%
kyselina olejová 14%
Olej z pšeničných klíčků najdete ho v našich balzámech na rty:
Výživný balzám Natural, Skořice a Pomeranč

 


 

OLIVOVÝ OLEJ, INCI: Olea Europaea Oil
Olivový olej se získává lisováním zralých plodů rostliny Olivovník evropský (Olea europaea). Olivový olej je sytě žlutý až žlutozelený, obsahuje mononenasycené mastné kyseliny a vitamin E.
Jeho účinky jsou hydratační, regenerační, zvláčňující. Je vhodný pro suchou a citlivou pokožku i k péči o pokožku dětskou. Nebrání pokožce v jejích přirozených funkcích (pocení, produkce kožního mazu a odlupování odumřelé kůže) a přitom rozvíjí i své vlastní účinky. Proniká hluboko do kůže a váže na sebe vodu. Vypíná pleť, vyhlazuje vrásky a zpomaluje stárnutí kůže.
Olivový olej obsahuje:
kyselina olejová - 74%, kyselina palmitová -11,5%, kyselina linolová - 9%
vitamíny - K, A, E, D
Olivový olej je obsažen ve všech našich mýdlech.

 


 

PALMOVÝ TUK, INCI: Elaeis Guineensis Oil
Zpevňuje mýdla a má dobrou čistící schopnost a také podporuje dobrou kondici vlasů. Obsahuje velmi cenné tokotrienoly ( silný antioxidant), které patří do skupiny vitamínu E.
Palmový tuk, pochází z ekologických zdrojů. Výrobce splňuje certifikace trvale udržitelného rozvoje a ochrany životního prostředí RSPO. Certifikát RSPO znamená, že výrobci palmového tuku nesmí zatěžovat nebo ohrožovat místní faunu a flóru. Hlavním kritériem je, že nesmí kácet ani vypalovat pralesy, ohrožovat oblasti se vzácným a bohatým ekosystémem a při samotném pěstování nesmí používat pesticidy. RSPO také podporuje firmy, které nabízejí svým zaměstnancům férové platy a zvyšují tak jejich životní úroveň.
Palmový tuk nejdete v těchto mýdlech:
Levandule, Chlorella+chia, Aktivní uhlí, Bahno z mrtvého moře, Červený jíl, Skořice, Oves+kozí mléko, Kokos, Modrozelený jíl a Měsíček

 


 

RICÍNOVÝ OLEJ LZS, INCI: Ricinus Communis Seed Oil
Má posilující účinky na pokožku celého těla a také na vlasy. Obsahuje vitamín E, který podporuje elasticitu pokožky. Pokožku aktivně regeneruje, hojí a zároveň vyživuje do hloubky. Je vhodný pro suchou a namáhanou pleť. Eliminuje výskyt ekzémů a jiných kožních problémů.
Ricínový olej najdete v těchto mýdlech:
Levandule, Růže

 


 

RÝŽOVÝ OLEJ, INCI: Rice Bran Oil
Obsahuje vitamín E, gama oryzanol a skvalen ( přírodní antioxidanty). Zpomaluje proces stárnutí a je nezbytným nástrojem v boji proti volným radikálům. Má hydratační a zvláčňující účinky, napomáhá regeneraci pokožky, zvyšuje její pružnost a pevnost. Je hypoalergenní - vhodný i pro dětskou pokožku, má také hojivé účinky. Má velmi podobné složení jako avokádový olej.
Více si o něm můžete přečíst v "Povídání"
Rýžový olej je obsažen v těchto mýdlech:
Kakao, Dětské, Kokos, Růžový jíl a Káva

 


SAFLOROVÝ OLEJ LZS, INCI: Carthamus Tinctorius Seed Oil
Saflorový olej se získává lisováním semen rostliny Světlice barvířské (Carthamus tinctorius L.).
Má výborné zvláčňující a hydratační vlastnosti. Dobře se vstřebává a dává pokožce jemný a hladký vzhled. Vyhlazuje, urychluje hojení suché, šupinaté a svědivé kůže. Je vhodný na problematickou pleť.
Oproti slunečnicovému oleji obsahuje více kyseliny linolové (až 80 %). Má výborné zvláčňující a hydratační vlastnosti. Zabraňuje vysychání a odlupování kůže. Hydratuje pokožku a navrací jí elasticitu. Suchým a lámavým vlasům dodá hebkost, jemnost a navrátí přirozený lesk.
Saflorový olej obsahuje:
kyselina linolová
vitaminy A, D, K a zejména vitamin E
Saflorový olej najdete v těchto mýdlech:
Bahno z mrtvého moře, Dětské

 


SLUNEČNICOVÝ OLEJ, INCI: Helianthus Sunflower Seed Oil
Slunečnicový olej je získávaný lisováním semen rostliny Slunečnice roční (Helianthus annuus).
Je světle žlutý používaný jako zvláčňující složka v kosmetických přípravcích. Kromě velkého podílu nenasycených mastných kyselin obsahuje též vitamín E, díky němuž přirozeně chrání buněčné membrány před volnými radikály. Má výrazné zvláčňující a regenerační vlastnosti a udržuje pokožku svěží a vitální.
Slunečnicový olej obsahuje:
kyselina linolová 48-74%, kyselina olejová 14-40%, kyselina palmitová 4-9%, kyselina stearová 1-7%
obsahuje také: lecitin, tokoferoly (vitamin E) a karotenoidy
Slunečnicový olej obsahují tato mýdla:
Červený jíl, Růže, Modrozelený jíl a Měsíček