Přírodní mýdlo s aktivním uhlím

Přírodní mýdlo s aktivním uhlím
By duben 22, 2020 0 Comment

Přírodní mýdlo s aktivním uhlím

Přírodní mýdlo s aktivním uhlím

Využití aktivního uhlí v kosmetice není žádnou novinkou. Už ve starověkém Egyptě ho používali k péči o pleť a na čištění ran a jeho příznivé účinky se využívají v kosmetice nebo lékařství dodnes.

Získává se z rostlinného materiálu – uhlí, dřeva nebo kokosových skořápek tzv. karbonizací, kdy se suroviny zpracovávají a následně aktivují při velmi vysokých teplotách.

Účinnost aktivního uhlí vychází z jeho struktury, která je pórovitá a má neskutečně velký vnitřní povrch. V literatuře se uvádí, že kávová lžička aktivního uhlí představuje povrch s plochou velkou jako fotbalové hřiště. Má enormně vysokou adsorpční schopnost – navazuje na svůj povrch toxické látky, spolehlivě odstraní z vaší pokožky nežádoucí látky, přebytečný maz a jiné nedokonalosti pokožky jako jsou např. černé tečky.

Přírodní mýdlo s obsahem aktivního uhlí se skvěle hodí k ošetřování pokožky s projevy akné.

Akné postihuje muže i ženy a není to problém, který vzniká jenom v období dospívání. Jedna z příčin jeho vzniku je zvýšená produkce mazu a ucpávání pórů toxiny důsledkem špatného čištění pleti, ale také znečištěným životním prostředím či špatnou životosprávou. Dochází k zánětu mazových žlázek, které se ucpou a kožní maz se nemůže dostat ven.

Pro pokožku s akné je nejdůležitější, udržovat ji v dokonalé čistotě, pravidelně a šetrně ji čistit, aby se akné nešířilo dál. A k tomu se skvěle hodí přírodní mýdlo s aktivním uhlím.

Má skvělé antibakteriální účinky, předchází zanícení pokožky.

Při projevech akné nebo jiného kožního problému doporučuji používat mýdlo ráno a večer. Omyjte si obličej vodou, potom si namydlenýma rukama několikrát přejeďte po obličeji, nechte chvilku působit, následně opláchněte a dobře osušte pokožku čistým ručníkem. Mýdlo můžete samozřejmě používat na celé tělo. Je doplněno o růžový jíl, který patří k těm nejjemnějším, pomůže vám k dokonalému vyčištění pokožky. Výsledek na sebe nenechá dlouho čekat a vzhled vaší pokožky se výrazně zlepší.

K léčbě akné doporučuji holistický přístup k životu, protože pokud zrovna nejste v pubertálním věku, z nějakého jiného důvodu se vám akné tvoří. Upravte svůj jídelníček a celkový životní styl, přidejte pohyb, dobrou práci ale také zábavu, dostatečný odpočinek. Vyhněte se stresům, udržujte dobré vztahy a poslouchejte svoje tělo, to je ta nejlepší cesta pro spokojený život a zdravou pokožku.