Pár tipů pro správné mytí vlasů

Pár tipů pro správné mytí vlasů
By září 22, 2020 0 Comment

Pár tipů pro správné mytí vlasů

Z mytí vlasů se stala rutina, každý má svoji osvědčenou metodu, ale přece jenom pár tipů na to, jak udělat pro své vlasy něco navíc, určitě neuškodí.

Před mytím vlasy nejprve důkladně rozčesejte, abyste z vlasů vyčesali zbytky stylingových přípravků a abyste neměli vlasy zacuchané.Vlasy navlhčete teplou vodou (ne úplně horkou) a jemně přejíždějte šamponem po vlasech.Vzniklou pěnu krouživými pohyby vmasírujte do vlasů a vlasové pokožky (nepoužívejte nehty, abyste pokožku zbytečně nedráždili).

Šampon z vlasů a vlasové pokožky důkladně opláchněte, je důležité opláchnout všechny zbytky šamponu.

Oplachujte opravdu důkladně a dostatečně dlouho, protože právě nesprávně opláchnuté vlasy, kdy vám ve vlasech zbyde šampon nebo kondicionér vede k tomu, že jsou vlasy zplihlé nebo se brzy mastí.

Příliš horká voda vede k rychlejšímu maštění vlasů, proto k oplachování vlasů používejte vodu vlažnou nebo studenou.

Případně postup opakujte.

Pokud to potřebujete, můžete použít kyselý oplach vlasů, který si jednoduše připravíte, když smícháte vodu s citronem nebo jablečným octem. Také můžete použít bylinný oplach nebo oplach čajem.

Pokud používáte kondicionér, nanášejte ho do konečků vlasů, kořínkům se raději vyhněte.

Znovu vlasy dokonale opláchněte.

Umyté vlasy si zabalte do ručníku.

Mokré vlasy jsou náchylné k polámání, proto je netřete ručníkem ani nerozčesávejte.

Jednoduše vodu z vlasů do ručníku vymačkejte.Teprve, když máte vlasy proschlé, je začněte rozčesávat postupně od konečků až po temeno hlavy.

Pro jemné, hladké a lesklé vlasy vyzkoušejte použít čistý kokosový olej, který máte jistě doma po ruce. Kokosový olej obsahuje kyselinu laurovou, mastné kyseliny, vitamíny a minerály a je velmi prospěšný pro vlasy - vyživuje je, podporuje růst a zlepšuje jejich stav.

Kokosový olej můžete použít jako kondicionér. Stačí ho nanést na umyté vlasy přiměřené množství a hned opláchnout. Množství si musí každý vyzkoušet sám na svých vlasech, záleží na délce i tloušťce vlasů.

Na začátku budete muset trochu experimentovat, ale za čas si najdete to správné množství pro vás.

Já doporučuji max. 1 čajovou lžičku, před aplikací ho rozehřejte v dlani.

Kokosový olej se hodí i na vlasový zábal. Zejména pro poškozené nebo unavené vlasy. Na umyté vlasy aplikujte kokosový olej, tentokrát větší množství, přibližně 1 polévkovou lžíci. Vlasy zabalte do ručníku a tak hodinku je tak nechte odpočívat. Potom vlasy důkladně opláchněte, abyste vymyli všechen olej z vlasů.

Dá to trochu práce, ale odměnou vám budou krásné a zdravé vlasy.

Bylinné oplachy:

Mezi základní bylinky vhodné k péči o vlasy patří šalvěj, heřmánek, rozmarýn, měsíček, kostival, kořen lopuchu a samozřejmě kopřiva. Bylinný výluh se připravuje jednoduše:

250-350 ml horké vody a přibližně 50 g vybraných bylin, nechte alespoň 30 min. vylouhovat. Nechte vychladnout, přeceďte a přidejte asi 1l vody a je hotovo!