RÝŽOVÝ OLEJ

RÝŽOVÝ OLEJ
By září 10, 2019 0 Comment

RÝŽOVÝ OLEJ

Rýžový olej se získává z rýžových otrub. Je to vysoce kvalitní rostlinný olej, který má unikátní léčivé účinky na naše zdraví.

Obsahuje řadu vitamínů, minerálů a množství nenasycených mastných kyselin, zejména kyselinu olejovou a linolovou. Má vysoký obsah přírodních antioxidantů: gamma-oryzanol, tokotrienoly a tokoferoly – proto se označuje jako přírodní antioxidant.

Vitamín E přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem (tj. porušení rovnováhy mezi vznikem volných radikálů a  jejich odstranění pomocí přirozených lapačů – buňkových antioxidantů).

Obsahuje také skvalen, což je organická sloučenina, která je součástí buněčných membrán a představuje jednu z nejdůležitějších lipidových složek kůže. Vykazuje poměrně silné antioxidační vlastnosti. Skvalen snižuje a ve velké míře odstraňuje škodlivé účinky znečištěného prostředí na náš organismus.

Díky složení, které tento olej má, zpomaluje proces stárnutí pokožky, zvyšuje její pevnost a pružnost. Brání naše tělo před volnými radikály. Snadno se vstřebává a neucpává póry, je hypoalergenní, hydratační, vyživující a regenerační.

Najdete ho i v našich mýdlech:

Přírodní mýdlo KAKAO

Přírodní mýdlo KÁVA

Přírodní mýdlo  KOKOS

Přírodní mýdlo RŮŽOVÝ JÍL

Přírodní mýdlo DĚTSKÉ