Jak pro vás balíme

Jak pro vás balíme
By leden 16, 2020 0 Comment

Jak pro vás balíme

Snažíme se nezatěžovat naši planetu zbytečně vyprodukovaným odpadem.

Proto omezujeme nákupy nových obalových a výplňových materiálů.

Na balení našich produktů používáme většinou bublinkovou folii nebo jiný materiál.

Používáme materiál z jiných balíčků, ve kterých nám něco přišlo od našich dodavatelů. Ale nebojte se, že se na vás z balíčků vyvalí hromada odpadu. Balíme úsporně, přesto musíme výrobky zabalit účelně, aby zásilka k vám přišla v pořádku s nepoškozeným obsahem.

Většinou balíme do krabic, které už byly jednou použité a dáváme tak krabicím ještě jednu šanci, jak nám posloužit. Hotový balíček přelepíme papírovou lepicí páskou s lepidlem na bázi přírodního kaučuku. Pro vás to má výhodu, že pokud se rozhodnete krabici vyhodit, můžete ji poslat do kontejneru s papírem, aniž byste museli složitě odstraňovat lepicí pásku.

Přírodní mýdlo balíme do pravého celofánu, tenké průhledné fólie, který je zdravotně nezávadný, nepropustný pro vodu, vzduch, oleje a bakterie a především biologicky odbouratelný.

Kosmetické přípravky  balíme do kosmetických kelímků, ale nabízíme možnost koupi náhradního plnění.Tato možnost se týká vosku na ruce, který balíme do papíru.  Vy si potom můžete vosk uložit do vašeho předešlého kelímku.

Kosmetický kelímek před opakovaným použitím vyčistěte nejlépe lihem, aby nedošlo ke kontaminaci se starým voskem. Nedávejte kelímek do myčky, mohl by se zdeformovat (výrobce uvádí teplotu do 60°C).

Balíme do ekologicky rozložitelného papíru z FSC celulózy. Povrch je upraven přírodním voskem proti promaštění a protečení. Složení: přírodní FSC celulózy neboli ECO papír s kukuřično-škrobovým povrchem. Papír splňuje přísné normy: dle BPI, EU norma DINEN13432 a normu USA-ASTMD 6400.

Připravujeme nové produkty, zejména vlasovou kosmetiku, která bude balena pouze do papíru, ale o tom zase příště.