Přírodní kosmetika bez vody

Přírodní kosmetika bez vody
By červen 06, 2023 0 Comment

Přírodní kosmetika bez vody

V poslední době se o bezvodé kosmetice hodně mluví a mnoho milovníků přírodní kosmetiky ji vyhledává. 

Je to způsobené hlavně zvýšeným zájmem o zdravý životní styl a o produkty bez chemie.

Výrobky s vodou - krémy, šampony, pletová mléka, odličovače atd. obsahují této nejlevnější suroviny 50-80% a výrazně tak převyšuje ostatní složky.

Na další suroviny jako jsou pečující oleje, extrakty nebo aktivní látky už pak moc prostoru nezbývá.

Každý kosmetický přípravek, který obsahuje vodu, obsahuje také všemožné konzervanty, více či méně přátelské k nám a životnímu prostředí.

Kosmetika na vodní bázi bez konzervantů není možná, protože kde je voda, tam se množí bakterie, které se do kelímku s produktem chtě nechtě dostávají s každým jeho otevřením.

Kromě konzervantů se přidávají různé stabilizátory, emulgátory, zahuštovadla atd., které jsou určeny ke stabilizaci produktu a pro pokožku nemají žádný význam, spíš naopak.

A jsou to právě chemické konzervanty a vůně, které jsou častým spouštěčem různých alergií a podráždění pokožky. 

Bezvodá kosmetika je díky absenci vody mnohem koncentrovanější - pečující a účinné látky obsahují rovnou celý obsah složení.  

Jako aktivní ingredience jsou použity rostlinné oleje a másla, které samy o sobě pokožce dodávají řadu důležitých vitamínů a minerálů, zvláčňují ji a napomáhají její regeneraci a hydrataci. V naší vlasová kosmetika bolleD používáme různé proteiny, aloe vera, extrakt ze zeleného čaje, rozmarýnový extrakt, kurkumu, kopřivu, kokosové mléko, panthenol, glycerin, hennu. 

Velkou výhodou bezvodé kosmetiky je také to, že do ní není třeba přidávat konzervanty, je mikrobiologicky stabilní.

To ale neznamená, že bezvodá kosmetika nepodléhá vůbec zkáze, zvláště v případě, že do balení saháme prsty. Proto musíme respektovat pravidla pro hygienické nakládání s produkty a dodržovat skladovací podmínky.

Bezvodá kosmetika se často lépe vstřebává a proniká hlouběji do pokožky. 

Díky vysoké koncentraci aktivních látek vám navíc stačí na každé použití malé množství, abyste dosáhli požadovaných účinků. 

Kosmetika vám tak dlouho vydrží, ušetříte za časté nákupy a zároveň dodáte pokožce intenzivní péči.

Bezvodá kosmetika se lépe vstřebává na vlhkou pokožku, nejlépe hned po koupeli.

Pleť sama o sobě produkuje ochranný kožní tukový film s trochou vody. Pleť potřebuje vodu, ale vnitřně. Z povrchu pokožky ji totiž příliš zužitkovat nedokáže.

Proto je nejlepší, nanášet ji ihned po umytí obličeje nebo po koupeli. I tady platí, co člověk, to jiná pleť, jiné požadavky, jiná vůně...takže i vy budete možná potřebovat chvilku času, než najdete pro sebe ty nejvhodnější produkty. 

Všechny naše přírodní kosmetické přípravky a mýdla jsou provoněny přírodními vůněmi esenciálních olejů, které jsou získávány z rostlinného materiálu a kromě krásných vůní poskytnou naší mysli uklidnění a radost ze života:-)

Můžete vyzkoušet naše šampuky nebo mýdlové šampony

vlasová kosmetika bolleD

nebo nová tělová másla s bambuckým máslem a panenskými oleji doplněné o skvalan a vitamín E

přírodní tělová másla

anebo velmi oblíbené vosky na ruce s kakaovým máslem, včelím voskem a mandlovým olejem, které pomáhají i ekzematikům

přírodní vosky na ruce