AVOKÁDOVÝ OLEJ

AVOKÁDOVÝ OLEJ
By září 10, 2019 0 Comment

AVOKÁDOVÝ OLEJ

Jistě znáte avokádo, zejména jeho příznivé účinky pro naše zdraví. Pak vás určitě nepřekvapí, že stejně zdravý a prospěšný je i avokádový olej, který se z něj vyrábí.

Obsahuje řadu vitamínů: A, C, B1, B6, D, E, K, H, také minerály: draslík, fosfor, mangan, měď, selen, sodík, vápník, zinek, železo, hořčík, kyselinu listovou a pantothenovou a přírodní antioxidant betasitosterol. Jeho použití je široké, užívá se vnitřně i zevně.

Velmi zajímavé jsou jeho účinky na pleť. Je hypoalergenní, proto se hodí na každou pleť, i na tu citlivou. Podporuje obnovu buněk, regeneruje unavenou pleť, zbavuje ji vrásek, omlazuje, hydratuje a dodává ji svěžest. Je účinný při léčení různých kožních onemocněních, zmírňuje projevy akné, lupénky a různých ekzémů. Urychluje hojení drobných ranek.

Avokádový olej můžete používat jako tělové mléko, je také vhodný na ošetření roztřepených konečků vlasů. Avokádový olej je známý také tím, že má přirozený UV faktor 2-4, chrání nás tak před silným slunečním zářením. Používá se také při masážích, působí preventivně při sklonu k tvorbě křečových žil a celulitidy.

V naší nabídce máme hned několik mýdel, které avokádový olej obsahují.

Najdete ho v našich mýdlech:

KAKAO

DĚTSKÉ

LEVANDULE

Bahno z Mrtvého moře